Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

onsdag 11. mai 2011

"Unyttige ting" får nytt liv II

Det var varmt på verkstedet idag. Når så mange ivrige mennesker er samlet og arbeider med noe som er morsomt, så øker begeistringen temperaturen--- og alle var lett røde i kinnene de 3 timene de var der.
Det er så utrolig morsomt å se disse unyttige objektene forvandle seg til skulpturer,- som enten er vakre og grasiøse, store og morsomme eller mystiske og magiske.
Gruppene er meget godt igang med arbeidet sitt og hos noen har helheten begynt å ta form. Her viser jeg noen bilder fra verkstedet idag.
En skulptur skal kunne betraktes fra alle kanter og nå begynner utfordringen med å gjøre skulpturene interessente fra alle vinkler.
18. mai er de igang igjen..men først ha en god 17. mai alle som en!!
Grasiøs fugl får vakre blanke vinger.

et gammelt fjernsyn ble demontert

avlagte Barbiedukker fikk ny farge

Gamle videokassetter kan brukes til så mangt

Menneskeskikkelsen har fått ben og kroppen er i ferd med å finne sin plass

Et mystisk slott blir malt


tirsdag 10. mai 2011

Koldnål er spennende

Idag har elevene arbeidet på plexiplater med koldnål som redskap. Det ble tegnet, risset og skravert på platene. De hadde sine tegninger fra forrige uke lagt under plexiplaten slik at planleggingsarbeidet fra forrige uke ga elevene en trygg start på arbeidet.


Koldnålene har ulike tykkelser på nålen og dette fikk alle elevene testet ut på sine plater. Etterhvert begynte elevene å bli veldig spente på resultatene av sitt arbeid, så alle fikk anledning til å foreta et prøvetrykk av sitt arbeid. ( Koldnål/Dyptrykk-teknikk hvor streker er risset inn i platen med et spisst redskap (en koldnål (2)). Trykkfarge fester seg ikke bare i fordypningene, men også i graden (plastkantene på hver side av fordypningen), hvilket gir en lodden strek.)


Å ta prøvetrykk underveis gir eleven en mulighet til å vurdere sitt arbeid og få øye på hvilke endringer, justeringer eller nye momenter som bør skje på platen før den kan avsluttes. Jeg hadde forberedt "et svertebord" godt tildekket med avispapir og delte ut beskyttelseshansker slik at de skulle unngå å bli veldig svart på hendene. De rullet på sverte selv og tørket det av med en tekstil som heter tarlatan.

Når platen er godt tørket av og det kun er sverte i fordypningene, kunne elevene forflytte seg til trykkebordet på andre siden av rommet. Det er viktig å komme dit med rene hender slik at man unngår sverte der det ikke skal være sverte.
Plexiplaten blir lagt på plass i grafikkpressen (en gammel klesrulle funnet på loppemarked for et par hundrelapper)
Så blir fuktet papir lagt opp på platen, før..
platen og papiret blir rullet gjennom pressen.
Elevene har vært veldig ivrige idag og de ble svært fornøyde med prøvetrykkene sine. Alle har vel noen justeringer som de skal arbeide med videre neste gang, men å få anledning til å se arbeidet sitt få slike flotte resultater ga de bare mersmak til å fortsette.
Her ligger prøvetrykkene ved kveldens avsluttende minutter, til glede for alle de som var tilstede:

her er de flotte PRØVETRYKKENE

OG SÅ MÅ VI SPANDERE Å VISE ET TRYKK TILSLUTT!