Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

onsdag 16. februar 2011

UKM i sikte?

Kveldstimene fløy avgårde ikveld når 2 á 4 elever arbeidet intenst med hver sin film. Den ene gruppen arbeidet med redigering og lyd.
De benytter MovieMaker, et program som er tilgjengelig gratis på alle pcér. I dette programmet kan filmfilene importeres, tittelanimasjoner og rulletekster, og lyd kan legges til og plasseres der det skal være.
Det finnes mange langt mer avanserte programmer å benytte, men det er viktig at ungdommene blir kjent med programmer som er tilgjengelige slik at arbeidet de gjør på kurs har overføringsverdi - og de kan lage film hjemme.

Her sitter den ene gruppen og legger til lyd på sin film
Den andre gruppen har arbeidet intenst med ferdigstillelse av filmopptak. De har nå kun en liten avsluttende filmsnutt igjen før de kan gå videre og redigere sin film. Det ble foretatt en beslutning i kveld og filmene skal bli påmeldt til UKM - Ungdommens kulturmønstring, som går av stabelen i Oppegård 6. mars. Påmeldingsfrist er 1. mars. Se www.ukm.no for mere informasjon.

En av hovedrollefigurene i filmen
Nå er det vinterferie i Kulturskolen:-)

tirsdag 15. februar 2011

Alle gode ting er tre

I kveldens 2d gruppe skjedde ulike aktiviteter. Noen animerte sine figurer som var klare til å gå foran kamera. Noen ferdigstilte sine figurer, mens andre var opptatt med noe helt annet.
Gruppen deltar på en familiedag i Sofiemyr kirke. Andre kulturskoleelever skal synge, holde konsert og andre bidrar med drama.
2d gruppa deltar med en frise som de selv har tegnet og malt. Fellesnevneren for familiefesten er vennskap og samhold. Neste uke når det er ferdigstillet kommer et bilde av den vakre frisen.

Mens noen malte var altså noen i gang med animering. Her er en elev i full sving med dette arbeidet.
Jeg kan bare si at jeg er mektig imponert over innslagene i filmen de enkelte elevene lager. Kanskje legger vi ut en liten smakebit etter vinterferien.

Ja for neste uke er det vinterferie og jeg ønsker en riktig god vinterferie til alle, både elever og foreldre!