Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

onsdag 18. august 2010

2D og 3D????

Ja, kanskje jeg burde si litt mer om hva disse to begrepene er.
2D betyr to dimensjonalt og er alt som kun har høyde og bredde. Et ark, uansett størrelse har kun høyde og bredde som muligheter til å uttrykke deg på.
Det vil si at oppgaver innen dette tilbudet vil være alt fra tegning, maling, foto og trykketeknikker på stoff og papir. Nedenfor ser du et to dimensjonalt uttrykk. Dette er et bilde jeg har malt i akryl, str. 40X40cm og heter "Liminal room l"

Når det er sagt er det kanskje lettere å se at 3D har tre dimensjoner - høyde, bredde og DYBDE. Alt som er tre dimensjonalt kan betraktes fra alle kanter i motsetning til et bilde som henger på veggen. Når man lager noe som er tre dimensjonalt må man følgelig ta hensyn til dette.Dette er et skrin jeg har laget i leire. Den må være like spennende å se på fra alle kanter.
Alle typer skulpturer er tre dimensjonale. Hvis man arbeider med figuranimasjon arbeider man med det tredimensjonale.
På 3D gruppa vil elevene arbeide med 3D animasjon, maskelaging, skulpturer og LandArt. Ja hva er nå det?
 Jeg kommer tilbake med mer om dette når skoleåret er i gang og kan vise dere hva elevene arbeider med på de forskjellige gruppene.

Nå er vi snart igang!!

Det er få dager igjen til oppstart og imorgen vil det henge plakater på alle ungdomsskolene, fritidsklubber og ungdomskafè om Kulturskolens tilbud til ungdommene. Animasjonsboksene er klare til bruk!!