Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

torsdag 2. september 2010

ny mailaddresse

Jeg har fått ny mailaddresse som jeg ønsker dere benytter når dere tar kontakt ( og gjør gjerne det!!).
janet.sando alfakrøll oppegard.kommune.no obs. bytt ut alfakrøll med @ :-)

onsdag 1. september 2010

SKREKKANIMASJON?

3d gjengen er i full gang med planleggingsarbeid for sin animasjonsfilm. De har valgt skrekksjanger'n og arbeider nå med hvordan rollefigurene skal se ut. Idag har de både tegnet og formet i plastelina. De må jo bli kjent med figuren, vite hvordan den ser ut fra alle kanter og finne riktig størrelser ift til de andres figurer.
Her viser jeg noen små glimt inn i den skrekkfulle verden uten å røpe for mye. Neste gang skal manus utarbeides og skjelletter til figurene skal lages slik at de blir stødige skuespillere.


følg med........

tirsdag 31. august 2010

Komposisjon del I

Kunstnere bruker ofte mye tid på  å finne ut hvordan de skal komponere eller bygge opp sitt bilde. Å komponere betyr å sette samme ulike deler til en helhet. Akkurat som en musiker som komponerer musikk.
Det er ulike triks kunstnere bruker når de komponerer sine bilder; stikkord her er; balanse, plassering og farger, geometriske former og linjer.
2D gjengen komponerte først et stort felles bilde i kveld. Alle hadde brakt med elementer til komposisjonen og alle deltok i verket. Som et orkester som bringer frem toner og klanger sammen, slik arbeidet 2d kunstnerne med sitt verk.

Resultatet ble grundig iaktatt og diskutert, noen endringer og justeringer før alle var fornøyd. Noen så landskap, noen så et ansikt, andre et høsttre med bladfall.
Når gruppeoppgaven var ferdig fikk alle utdelt en pappramme og så begynte jakten på å finne en egen komposisjon, som den enkelte skulle arbeide videre med.
Det var et stort lerret og mange muligheter.Elevene arbeidet meget godt med sine komposisjoner. Jeg tror alle forsto litt mer om hva en komposisjon er og at dette er en viktig del av en kunstners arbeid med bildet. Jeg viser ikke alle resultater idag her i bloggen. Utstilling når prosjektet er ferdig, ja! Da vil alt arbeid bli synliggjort for alle!! 
Mål for dette prosjektet:
Gjøre eleven mer bevisst på bildekomposisjon. 
Trene konsentrasjon ved å rette oppmerksomhet mot form og farge. 
Neste gang fortsetter elevene med komposisjon, farge og form. Da skal de lage egen komposisjon hver og en. Den skal tegnes, men siden skal den også lages i gips og males. følg med!!!