Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

onsdag 27. april 2011

WASTE LAND -en filmanbefaling

Her er en trailer til en film jeg anbefaler på det varmeste. Det handler om hvordan kunst kan lages av søppel og gjenbruk og hvordan kunst kan forandre liv. Den går på Klingenberg- akkurat i disse dager!!!

TrashArt...eller SøppelKunst

3dgjengen er nå i gang med årets siste kunst prosjekt, nemlig SøppelKunst. Gjenbruk av brukte og ubrukelige objekter er spennende. Tenk at noe som skal kastes kan få nytt liv gjennom å bli brukt i en kunstprosjekt.
Kvelden har gått med til planlegging av prosjektet. Mye må avtales, loppemarkeder skal besøkes, avfallsstasjonen skal vi og innom, og kjeller og loft skal gjennomgås for å finne ubrukelige gjenstander som skal fødes på ny.
Kulturskolens ubrukelige og kasteferdige elektriske piano ble kveldens demonteringsjobb for et par av elevene. Ideene dukket opp like fort som skruene falt på gulvet.
Det høres ut til at deler av pianoet skal bli en del av en skulptur som har fått prosjektnavnet "Humanoide". De andre to prosjektene har tittel "Galtvort" og "Fugl"
Her demonteres pianoet:


tirsdag 26. april 2011

Monotypi II

Monotypi

Elevene har idag begynt på årets siste prosjekt som er grafikk. Det er mange ulike teknikker som benyttes i grafikk. Grafikk er å lage bilder på en plate som så blir trykket videre på papir. Det som er det særegne for omtrent all grafikk, er at ett bilde kan trykkes flere ganger. Man kan lage et helt opplag fra samme plate.

Monotypi derimot er ikke en slik trykkemetode. Mono ( ett) typi (trykk) = betyr ett trykk. Innenfor denne teknikken finnes flere muligheter til å lage bilde. Platen kan først dekkes helt med sverte og så tegner, risser man i sverten for å få frem et motiv.
Her er et eksempel på det:
En annen måte er å gjøre sverte litt mer flytende og så pensle på sverten med pensel - slik som dette resultatet: