Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

onsdag 29. september 2010

PLASTELINA+STÅLTRÅD=GØY


Nå er figurlagingen igang. Elevene bygger skjellett i aluminiumstråd som de bygger plastelinaen utenpå. Tiden går fortog plutselig var to timer gått. Neste gang begynner filmingen. Noen arbeider videre på kulisser og figurer, mens noen tar fatt på filmingen. Her får dere et lite innblikk i skapelsen av figurene.
 
GOD HØSTFERIE TIL ALLE!!

tirsdag 28. september 2010

Akvarell + Gips = Vakre Relieffer

Nå har elevene kommet til prosjektets avsluttende fase. De har arbeidet med komposisjon, tegning, pastellkritt og laget relieffer i gips. Idag var gipsen tørr og nå kunne de ta frem malepaletten og pensler.
Etter en innføring i bruk av akvarellfarge på gips ble det helt stille i rommet. Arbeidet idag bar preg av en stor porsjon begeistring og en sterk grad av innlevelse. Primærfargene ble blandet og nye farger oppsto og gipsen gikk gjennom en total forvandling.
Noen prøvde seg på flere "lag" i arbeidet. De malte, så risset de på nytt i bildet sitt og siden malte de på nytt. Det ble mange spennende uttrykk, og de ferdige resultatene kommer på utstilling!! MEN-
I tillegg til selve komposisjonsoppgaven hadde elevene små "prøveplater". Disse platene ble tatt med hjem idag. Prøveplatene ble vakre små kunstverk hvor friheten skapte nye dimensjoner i arbeidet. Her var det ikke så farlig å feile, og djerve uttrykk ble skapt.Så er elevenes arbeid klar til utstilling. Montering og planlegging må til, men først høstferie. GOD HØSTFERIE!!