Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

onsdag 27. oktober 2010

StreetArtAnimasjon

Ikveld har 3Dgruppa arbeidet med animasjon i parkeringshuset under Kolben. Der ble murveggene dekket med hvit kraftpapir og kullstifter og kritt ble brukt til å skape levende tegninger på veggen. Her er noen fragmenter fra kveldens arbeid.Julen nærmer seg og julebrusen har ankommet butikkene rundt om. Dette er ingen snikreklame for julebrus, men julebrusen ble en av kveldens inspirasjoner. Filmen vil ha premiere på Oppegård bibliotek neste torsdag, 6. november og vil være en del av utstillingen på bibliotekets galleri i november måned sammen med to andre animasjoner som gruppen har laget.

tirsdag 26. oktober 2010

Ta en potet

Elevene har fortsatt med operasjon "KENYA" idag med å skape mønster gjennom trykking. Det er mange ulike trykketeknikker, men idag begynte trykking rett og slett med å ta en potet.
Poteten er enkel å skjære igjennom og samtidig krever den enkle former. Kompliserte former er langt verre å skjære ut. Formene skulle være enkle. Hver elev skulle designe og skjære ut to ulike trykkeblokker som siden skulle kombineres i et mønster.

Et mønster er en eller flere former som gjentar seg i en gitt rekkefølge.  Elevene skulle bruke kun 2 farger idag nettopp for å sette fokus på selve mønsteroppbyggingen. De har fått en viss øvelse i dette i kveld og erfaringene bringes videre inn i tekstiltrykk neste gang.

Her er noen eksempler på mønster som ble laget ikveld. Kan du se spor etter dyr, dyrespor, dyrepels, insekter og andre former som gir en viss afrikansk stemning?