Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

onsdag 20. oktober 2010

To animasjonsfilmer på en kort kveldsstund

Idag ble det dannet 2 grupper og hver gruppe fikk en animasjonsboks til rådighet. I løpet av de korte kveldstimene hadde begge gruppene filmet en liten film.
Filmen skal få lyd og rulletekster før de så skal ha premiere på Kolbotn bibliotek 4. november.

Neste gang skal gjengen forsøke seg på en type " StreetArt animasjon hvor det skal tegnes på store ark og elevene selv er en del av filmen.

Hvordan skape en interaksjon mellom tegning og levende mennesker? 

Hmm, dette tror jeg blir veldig gøy!! Her noen glimt fra kveldens arbeid.tirsdag 19. oktober 2010

KENYA som inspirasjonskilde

Idag begynte vi med å se på bilder fra Kenya. Elevene forsøkte å få øye på hva som var karakteristisk for dette landet. Vi så på bilder av landskap, dyr som har tilhørighet der, samt menneskene som lever der og ting som  de har laget.
Elevene så at stoffer og andre prydgjenstander hadde elementer fra naturen og dyrene i seg. Fargene hadde sitt opphav i alt fra jordsmonnets farger til dyrenes sterke fargedrakter.
Elevene gjorde inspirasjonsnotater og skisser som de siden tok til staffeliet hvor arbeide idag var å benytte denne inspirasjonen og male et "Afrikansk bilde".

Vi hadde afrikansk musikk til arbeidet og bildene som ble skapt denne kvelden var fargesterke og hadde mange elementer fra inspirasjonen i seg.

solnedgang over savannene

sjiraff som spiser av Akasiatreet

en sterk sol som skinner over den oransje jordsmonnet.

en rød himmel over landskapet
en blå sjiraff under Akasia treet.Neste gang arbeider vi videre med vår inspirasjonskilde Kenya og skal begynne å arbeide med tekstiltrykk.