Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

onsdag 12. januar 2011

Lage figurer til animasjon

Idag har elever laget skjelletter, hoder, armer og ben til figurer som skal benyttes i animasjon.
Det er ulike måter å lage 3 dimensjonale figurer. Plastelinafigurer blir ofte litt skitne og rufsete etter litt bruk. Da må man gjerne lage flere av samme figur slik at man kan bytte ut den utslitte skuespilleren.

En annen måte er å lage skjellett av aluminiumstråd med hode,armer og ben av leire. Resten av kroppen som skal være bevegelig kan kles med tekstiler av ulike slag. Fordelen med denne type animasjonsfigur er at den tåler litt mer håndtering og figurenes hode og lemmer kan males når de er tørre.
Ulempen er at munn ikke kan animeres. Vi har tenkt å lage munner av plastelina på leirefigurene for å se om vi kan løse problemet på den måten.

Elevene har fått en arbeidsplan som fordeler animasjonens ulike oppgaver frem til vinterferien. Så langt er alt ajour ift oppsatt plan.

Her ser dere noen av de uferdige små figurene som skal bli animasjonsaktører om noen uker:

skjellett
skjellett med hode

tirsdag 11. januar 2011

Flat animasjon, cut out animasjon - kjært barn har mange navn?

Å lage en animasjon er ikke gjort på en, to -tre. Det tar tid og det er mange faser i arbeidet. Alt begynner med en storyboard - uten den ingen film. En storyboard gir animatøren all den informasjonen som trengs når filmen skal forberedes. Hvilke handling er det, hvilke replikker som skal sies og hvilke bevegelser som skal skje. All viktig informasjon blir lagt inn i storyboardet.

Elevene idag har laget storyboard for hver sin del av en film de lager. Når det var gjort begynte arbeidet med å forme personene som skal være med i filmen.

Hver elev skal lage èn person og alle vil bli forskjellig - alt ut ifra hvem de er og hvem som har laget den. Jeg vil ikke røpe hva filmen handler om eller fortelle noe om handlingen.

Her kan dere få se et knippe av figurer som ble laget ikveld.