Fagplan for visuelle kunstfag.

Kulturskolen har egen fagplan i de visuelle kunstfag. Les den ved å klikke på fanen for fagplan.

onsdag 5. januar 2011

3D gjengen er også i gang..

Og to nye elever har kommet! VELKOMMEN!! En gruppe satte seg ned og begynte planleggingen av et ny animasjonsprosjekt.
Prosjektet går frem til vinterferien. Utgangspunktet er en gitt fortelling. Elevene har ikveld arbeidet med planleggingen til dette prosjektet. Fortellingen er gjennomgått, scener, figurer og replikker er nedfelt i storyboardet.
Neste gang begynner arbeidet med å finne ut hvordan karakterene skal se ut og videre så skal de lages.

tirsdag 4. januar 2011

GODT NYTT ÅR

Ja nå er 2d gjengen i gang igjen. Nå på nyåret skal de utforske tegning og animasjon. De har idag eksperimentert i grupper og laget 2 filmer. Dette er "direkte animasjon", dvs innholdet av filmen var ikke definert på forhånd.
Gruppens oppgave var å gi liv til strekene. Hva som skjedde underveis? Ja det kan dere få se på her:


Å animere betyr å gjøre levende - å gi liv til noe som er dødt. Det vil si å få et objekt til å virke levende for vårt øye. Det tas for eksempel her stillbilder av strekene for hver gang eleven forlenger streken. Etterpå avspilles disse mange enkelt bilder i rask rekkefølge. Øyet lures til å tro at serien med bilder er en sammenhengende film.

Animasjon Det er mye arbeid å lage animasjonsfilm og det er et tålmodighetsarbeid.  Man kan lage animasjonsfilm både 3 dimensjonalt (for eksempel plastelina)og 2 dimensjonalt med ulike materialer.

her er den ene gruppa i full sving med animasjonseksperimentet.

 Idag har elevene fått litt forståelse for hvordan de kan styre bevegelsene gjennom lengden på streken mellom hvert bilde som tas. En gruppe har satt tekst, rulletekst og lyd på filmen sin.

I det videre arbeidet skal elevene lage en animasjonsfilm i tegnet cut out teknikk, dvs de skal lage figurer som kan beveges. Mye arbeid ligger foran dem:)